Linkbuilding ja iedereen hoorde er wel eens van maar wat is het nu precies?

Op het gebied van internetmarketing verwijst linkbuilding meestal naar activiteiten die zijn gericht op het verbeteren van de kwantiteit en kwaliteit van externe links naar een webpagina met de bedoeling de positie van de zoekmachine van die webpagina te verhogen. Het maken van links is eenvoudig: het indienen van uw link naar directoryvermeldingen, deelnemen aan forums en discussies online, en het plaatsen van uw link op prikborden, blogs en andere openbare websites. Linkbuilding kan ook verwijzen naar het proces van het kopen van tekstlinks, die veel duurder zijn dan links die worden gegenereerd door natuurlijk browsen. Deze twee soorten linkbuilding zijn duidelijk verschillend, hoewel ze enkele gemeenschappelijke componenten delen.

Linkbuilding is belangrijk voor elke website

Een goede analogie die het verschil tussen deze twee soorten linkbuilding zou kunnen helpen begrijpen, is de manier waarop meubels in een kamer worden geplaatst. Je zou geen bank in een slaapkamer plaatsen; je zou het bed in een woonkamer of zelfs in een keuken zetten. Evenzo zou je in de wereld van SEO niet zomaar een link blindelings op een website plaatsen, in de hoop dat het je meer bezoekers oplevert en er rankings voor krijgt. Links worden door zoekmachines gebruikt om de relevantie van een site voor een zoekopdracht te bepalen, en ze spelen een cruciale rol bij het bepalen van de positie van uw site. Het is misschien verrassend om te horen dat er in feite twee manieren zijn om de kwaliteit en de kwantiteit van inkomende links te verhogen – via inhoud en door aankoop.

Inhoudsopbouw is een van de beste manieren om inkomende links van hoge kwaliteit te maken. Veel mensen gaan ervan uit dat de enige rol die content kan spelen bij linkbuilding is in de vorm van directe links. Bij kwaliteitsinhoud gaat het echter niet alleen om het opnemen van informatie die relevant is voor uw website, maar ook om het opnemen van trefwoorden en woordgroepen die zoekmachines kunnen aantrekken en ervoor kunnen zorgen dat ze uw site hoger scoren. Om deze reden besteden veel SEO’s hun tijd aan het schrijven van originele artikelen en blogposts met inhoud van hoge kwaliteit die kan worden gebruikt als bronmateriaal voor andere sites, wat betekent dat ze inkomende links van hoge kwaliteit krijgen. Op deze manier wordt wat linkbuilding is een nog belangrijker aspect in online marketing.

Linkbuilding specialisten

Startpagina’s of andere verzamel websites die gaan over een thema relevant aan jou activiteiten en diensten zijn vaak goeie websites om uw website op aan te melden. Uw website dient immers vaak gelinkt te worden op andere websites. Hoe meer, hoe beter. Er zijn verschillende websites waar u uw website gratis kunt aanmelden. Maar denkt u ook eens aan uw leveranciers of klanten. Wellicht willen ze van link ruilen. Ook de relevantie is belangrijk. Een bouwbedrijf die gelinkt wordt op bv een dj voor trouwfeesten heeft geen enkele zin. Als je links gaat ruilen moeten het echt links zijn die over hetzelfde onderdeel gaan, velen maken hierbij een fout. Let op met links builders die plots vragen om te linken, deze bedrijven zoeken websites met een hoge pagerank en willen links uitwisselen, maar meestal gaan deze website over een totaal andere onderwerp.

Meer over linkbuilding

Linkbuilding Vlaanderen

Linkbuilding is de belangrijkste (en meest uitdagende) SEO vaardigheid. Eigenlijk is linkbuilden het hoogtepunt van de verschillende vaardigheden die je nodig hebt om een website hoog te laten scoren in google en Bing naast het cre�ren van goeie content, sales, programmering, psychologie, en goede ouderwetse marketing. Als u hoog wil ranken is linkbuilding echt nodig! Linkbuilding is eigenlijk het verkrijgen van links vanaf externe websites naar jou eigen website met het doel een hogere waardering voor zoekmachine Google te behalen. Deze backlinks moeten relevant zijn aan uw producten of diensten en relevante Anchor teksten bevatten.

Linkbuilding bureau

Zoekmachine optimalisatie, SEO marketing, linkbuilding en webdesign zijn de voornaamste troeven van SEObureau. Meer dan 70 procent van de websites worden niet terug gevonden op hun belangrijkste zoekwoorden in Google. Als zoekmachine � seo optimalisatie bureau kunnen wij dit verhelpen. Vele bedrijven hebben een prachtige website met goed ogende look een feel, maar potentiele klanten vinden hem niet terug, dat is jammer maar het kan ook anders. De taken van zoekmachine optimalisatie (SEO) bureau zijn zeer uitgebreid. Wij werken voor bedrijven, kmo’s en winkels in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg Brabant, Vlaams Brabant en andere delen…

Professionele website laten maken