Een modern interieur met een fraaie gietvloer

Als je voor een modern interieur gaat dan hoort daar ook een strakke vloer bij. Afhankelijk van je smaak kun je kiezen voor verschillende soorten vloerbedekking. Houd je van warm en landelijk dan kies je voor hout. Wil je strak en modern dan ga je misschien voor plavuizen. Maar wil je een tussenweg dan kies je voor gietvloer. Gietvloeren zijn leverbaar in tientallen kleuren. Het is zeker niet zo dat je bij een gietvloer alleen maar kunt kiezen uit betonlook, wat sommige mensen denken. En er is nog een voordeel: Je kunt een gietvloer laten leggen door een vakman, maar je kunt het eventueel ook zelf doen.

Ga je voor een doe het zelf gietvloer?

Als je kiest voor een doe het zelf vloer dan kun je het materiaal heel eenvoudig online bestellen. Dat is natuurlijk heel makkelijk, want je hoeft dan niet naar een drukke bouwmarkt te rijden en te sjouwen met zware emmers. Het is wel belangrijk dat je goed uitrekent hoeveel materiaal je nodig hebt. Als je halverwege de klus tekort komt is dat natuurlijk heel vervelend. Het is wel de bedoeling dat je de hele ruimte in één keer van een nieuwe vloer kunt voorzien. Let bij het aankopen van gietvloer dat alle emmers hetzelfde serienummer hebben. Zo niet dan kun je kleurverschil krijgen in je vloer.

Een goede voorbereiding van je nieuwe vloer

Als je besluit om zelf een vloer te gaan leggen dan is het belangrijk om dit goed voor te bereiden. Zorg dat de kamer waar je aan de slag gaat helemaal leeg is. Als je je klus in de zomer plant kun je je meubels misschien buiten zetten. Ook als meubilair toch moet worden vervangen is het een goed moment om de vloer aan te pakken, de kamer is dan immers al leeg. Soms moet de vloer eerst worden geëgaliseerd. Als je dit hebt gedaan, laat de vloer dan minimaal 2 etmalen drogen. Zo voorkom je schade aan de ondervloer.

De nieuwe vloer aanbrengen

Wil je een epoxy vloer aanleggen, werk dan vanuit een hoek en verdeel het materiaal gelijkmatig over de ondervloer. Zorg dat je richting de deur werkt. Zo voorkom je dat je in een hoek van de kamer eindigt en vervolgens de ruimte niet meer uit kunt zonder over de net aangebrachte vloer te lopen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Neem de op de verpakking van de vloer aangegeven droogtijd in acht. Doe de deur dicht om te voorkomen dat iemand per ongeluk de kamer binnenloopt.

Geniet van een mooie en moderne vloer

Als je kiest voor een gietvloer dan kies je voor een vloer waar je vele jaren plezier van gaat hebben. Gietvloeren zijn zeer duurzaam en gaan jaren mee. Daar komt bij dat ze ook nog eens weinig onderhoud nodig hebben. In tegenstelling tot tapijt hoef je niet hard te boenen op vlekken. En in tegenstelling tot houten vloeren hoeft de vloer ook niet jaarlijks te worden behandeld met olie om hem in goede conditie te houden.

 

Geplaatst in: page