WordPress is gratis CMS en weblog-software die onder de GPL-licentie wordt gepubliceerd. WordPress is oorspronkelijk ontworpen als software waarmee je kunt bloggen; een weblog of blog bijhouden dus. Een weblog maakt het mogelijk berichten te plaatsen, waarop vervolgens gereageerd kan worden door andere gebruikers. Een weblog kent over het algemeen geen statische pagina’s en dat is dan ook het grootste verschil met reguliere websites. WordPress is de afgelopen tijd enorm doorontwikkeld en tegenwoordig uitstekend te gebruiken als Content Management Systeem (CMS).

WordPress is gratis CMS en weblog-software

Met de toevoeging van statische pagina’s aan de weblog is de interactieve presentatiesite ontstaan. WordPress heeft dus eigenlijk twee werelden samengebracht; statische pagina’s met dynamische vernieuwende berichten in blogvorm. WordPress is ontwikkeld door Matthew Mullenweg, maar het wordt door een flinke groep ontwikkelaars ondersteund. Veel weblogs en websites maken inmiddels gebruik van WordPress. WordPress maakt gebruik van de PHP-programmeertaal. Alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database. Per WordPress-installatie is één weblog of website te beheren. Door middel van thema’s (themes) of zelfgemaakte template files is de opmaak van pagina’s aan te passen, zodat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van de standaard vormgeving die WordPress levert. Ook zijn er talloze plugins beschikbaar die allerlei functies aan het weblog toevoegen.

Wil je met WordPress direct aan de slag, zonder veel tijd te verliezen, of geld te verliezen aan een webdesigner. Kan ik je dit e-book aanbevelen, ik heb dit zelf aangekocht, en was enorm onder de indruk. Zeker voor de prijs van 27 € , hiermee win je tijd, en zet je Uw site nog op, dezelfde dag. En bespaar je geld, door uw site niet uit te geven aan een Webdesigner. Het boek bevat, een duidelijke handleiding, video’s  in hoge kwaliteit.

Kijk ook eens bij: Mortex –  stripact huren – jaeger lecoultre